rimpels plexr

Alles wat je wilt weten over rimpels

Alles wat je wilt weten over rimpels

Rimpels… Als we ouder worden, krijgen we er allemaal mee te maken. Maar hoe ontstaan rimpels eigenlijk? En wat kun je zelf doen om ze te voorkomen? Of om ze zelfs te vervagen? In deze blog lees je alles wat je altijd al wilde weten over plooien, rimpels en fijne lijntjes, en hoe je ze kunt voorkomen en bestrijden.

 

Hoe ontstaan rimpels?

Na je 30e vinden er veranderingen in je lichaam plaats, die ervoor zorgen dat het verouderingsproces in je huidAlles wat je wilt weten over rimpels begint. Dan beginnen ook rimpels te ontstaan. Erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel de conditie van de huid, maar je hebt zelf ook veel invloed op de toestand en gezondheid ervan. Zo spelen externe factoren als voeding, vitamines, slaap, beweging, stress, alcohol, roken en zonlicht een grote rol. Uiteindelijk bepaalt de combinatie van je genetische aanleg en je lifestyle je huidconditie als je ouder wordt.

 

Een drogere huid door minder talg

Een jonge huid is goed doorbloed, heeft fijne poriën en voldoende talgproductie. Maar als je ouder wordt, zorgen interne lichaamsveranderingen er ook voor dat je huid veroudert. Het ontstaan van rimpels komt voor een deel door veranderingen in de biochemie van ons lichaam, voornamelijk door de hormoonhuishouding. Je huid schilfert minder af, de celdeling gaat minder snel en het collageen in je huid wordt sneller afgebroken. Daardoor wordt je huid rimpeliger, minder veerkrachtig en verliest hij vocht. Zo ontstaan de eerste fijne lijntjes.

 

Tijdens de menopauze verandert de huid

Tijdens de menopauze produceert je lichaam minder oestrogeen. Daardoor verandert er van alles in je lichaam, en een van de gevolgen is huidveroudering. Minder oestrogeen zorgt namelijk voor een afname in de talgproductie, waardoor je huid sneller uitdroogt. En doordat het collageen in je huid ook nog eens sneller wordt afgebroken en langzamer wordt aangemaakt,  wordt je huid minder elastisch en je bindweefsel minder stevig. Cellen delen zich langzamer, de doorbloeding van je huid neemt af en er kunnen pigmentvlekken ontstaan.

 

Statische of dynamische rimpels

Er zijn twee soorten rimpels: statische en dynamische rimpels. Dynamische rimpels zijn alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen van delen van je gezicht. Denk aan fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, en lachrimpels. Zodra je je gezicht ontspant, zijn ze verdwenen. Statische rimpels zijn daarentegen altijd zichtbaar, ook als je gezicht ontspannen is. Deze ontstaan vooral door een afname van collageen en elastine.

 

Rimpels voorkomen

Alles wat je wilt weten over rimpelsDoor goed te slapen, niet te veel alcohol te drinken en niet te roken houd je je huid in een goede conditie. Maar een van de grootste oorzaken van huidveroudering is de zon. Door je huid tegen zonlicht te beschermen, kun je het ontstaan van rimpels voorkomen en op latere leeftijd beperken. Gebruik dus elke dag een goed samengestelde dagcrème met een SPF die zowel UVA- als UVB-straling tegenhoudt, en vermijd de zon als die op z’n heetst is. Door je huid tegen de zon te beschermen, voorkom je niet alleen vroegtijdige veroudering, maar ook de vorming van pigmentvlekken.

Lees hier meer over zonneschade

Bestaande rimpels verwijderen met Plexr

Gelukkig is het ook mogelijk om bestaande rimpels te verbeteren en soms zelfs praktisch te verwijderen. Met de nieuwste plasmatechnieken, zoals Plexr Soft Surgery, wordt de huid plaatselijk verdampt, waardoor de huid strak trekt en wordt gestimuleerd om collageen aan te maken. Je huid wordt aan de oppervlakte dus gladder en van binnenuit jonger en veerkrachtiger. Bijna alle rimpels zijn op deze manier aan te pakken: van de bovenoogleden tot onderoogleden en bovenliprimpels. Ben je benieuwd wat een Plexr-behandeling jou kan opleveren? Maak dan een afsptaak voor een gratis en vrijblijvend consult.

 

Maak nu een afspraak

 

 

 

Give a Reply

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult