De behandeling

Voor de behandeling

Als u na het consult heeft besloten tot een behandeling, maken we een afspraak voor de behandeldatum. Het is het handigst als u op die dag geen make-up draagt, zodat we uw huid makkelijk kunnen reinigen. We informeren u van tevoren en erna uitgebreid over de loop van de behandeling.

Een half uur van tevoren wordt er een verdovende crème op het te behandelen gebied aangebracht. Eventuele make-up moet van tevoren worden afgehaald. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren – vaak voelen mensen een soort ‘speldenprikjes’. De verdovende crème zorgt voor een maximaal comfort. Afhankelijk van uw huid en de omvang en eigenschappen van het te behandelen gebied duurt een behandeling tussen de 15 en 30 minuten.

De behandeling zelf

Als de huid voldoende verdoofd is, beginnen we met de behandeling. De sessie begint met meerdere plasma-aanrakingen die dicht bij elkaar liggen. U voelt daarbij een soort hete speldenprikjes, die door de meeste mensen eerder als gevoelig dan als pijnlijk worden omschreven. Een verdovende crème volstaat bij het behandelen van gevoelige huidzones, zoals oogleden, mond en lippen. Door deze locale verdoving is de behandeling heel draaglijk. De hersteltijd is kort, en omdat er niet in de huid gesneden wordt, is uw huid minder gezwollen en ervaart u na de Plexr-behandeling dus ook minder pijn dan na een operatieve ingreep. De tijdsduur verschilt: een bovenooglidbehandeling neemt per oog ongeveer 15 minuten in beslag.

Na de behandeling koelen tegen zwelling

Na de behandeling wordt er een verkoelende zalf op de huid aangebracht. Daarna mag u direct weer naar huis. U kunt een wat branderig gevoel ervaren, wat na een paar uur verdwijnt. Iedere huid is anders, en iedereen reageert anders op een Plexr-sessie, maar de meeste mensen krijgen een rode en  gezwollen huid op de behandelde plek. Dit duurt meestal tussen de 2 en 4 dagen, soms iets langer. Zwelling kan de eerste paar dagen het meeste ongemak geven, maar regelmatig koelen helpt de zwelling te verminderen.

Korstjes helpen bij het herstel

Direct na de behandeling ontstaan korstjes die meestal lichtbruin van kleur zijn. Na een dag worden ze donkerder. De korstjes kunnen goed worden gecamoufleerd met medische foundation. Deze foundation heeft een helende werking en een hoge SPF. De korstjes vallen na ongeveer 5 tot 8 dagen vanzelf af. Onder deze korstjes zal een nieuwe jonge huid verschijnen die roze van kleur is. Na 4 – 6 weken is de roze huid volledig hersteld, met in sommige gevallen een eventuele wat langer aanhoudende roodheid (8-12 weken). In zeer zeldzame gevallen (met name wanneer het natuurlijke korstvormingsproces is verstoord) kan een langdurige roodheid op de behandelde zone ontstaan die enkele maanden kan aanhouden, maar ook uiteindelijk zal verdwijnen.

Hersteltijd van 5-10 dagen

U moet rekening houden met een totale hersteltijd van ongeveer 10 dagen, waarvan de eerste 5 dagen zichtbaar zijn, gevolgd door lichte afschilfering en het groeien van nieuwe huid. Lees in nazorg wat u in die dagen het best kunt doen en laten, om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt, met een zo mooi mogelijk resultaat.

Direct zichtbaar resultaat

Het liftende effect van de behandeling is direct zichtbaar. In de eerste tijd is de huid nog gezwollen, dus probeer geduldig te zijn. Gedurende de weken na de behandeling werkt het effect door. Het optimale eindresultaat is ongeveer vier weken na de behandeling te zien.

Bekijk hier voor- en nafoto’s

Wanneer is Plexr af te raden?

Zoals bij de meeste cosmetische ingrepen is ook een Plexr-behandeling af te raden bij vrouwen die zwanger zijn of die borstvoeding geven. Bij een getinte huidskleur vormt een Plexr-behandeling geen probleem. Bij een zeer donkere huidskleur is een behandeling met Plexr af te raden, vanwege een verhoogd risico op hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichte vlekken). Deze verschijnselen treden vooral op als het korstvormingsproces is verstoord door krabben of pulken.

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult