Injectables of Plexr? Dit zijn de verschillen

Injectables of Plexr? Dit zijn de verschillen

Veel mensen denken bij rimpelbestrijding nog steeds aan injectables, zoals botox of fillers. Maar tegenwoordig zijn er ook andere, natuurlijker manieren om rimpels te vervlakken, waaronder de Plexr Soft Surgery methode. Deze methode wordt steeds populairder voor het uitvoeren van ooglidcorrecties zonder dat er in de huid hoeft te worden gesneden, maar wordt ook succesvol ingezet om rimpels mee te vervlakken. In deze blog leest u wat het verschil is tussen een behandeling met botox en fillers en een Plexr-behandeling.

Injectables: verzamelnaam voor botox en fillers

Onder injectables worden alle behandelingen verstaan waarbij een bepaalde substantie in het lichaam (meestal het gezicht) wordt gespoten, met als doel om een bepaald gedeelte van het gezicht op te vullen, of de vorm te veranderen. Botox en fillers zijn allebei voorbeelden van injectables – ze worden namelijk in de huid gespoten. Het verschil tussen botox en fillers is ruwweg dat fillers rimpels of lijntjes opvult, en dat botox ervoor zorgt dat bepaalde spieren zich ontspannen, waardoor rimpels niet zozeer verdwijnen, maar minder zichtbaar worden.

Injectables vullen de huid of schakelen spiertjes uit

Fillers zijn heel geschikt om delen van het gezicht die ‘ingezakt’ zijn op te vullen. Een filler voegt dus volume toe aan het gezicht, wat voor een jeugdiger uitstraling zorgt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fillers om de lippen op te vullen. Botox werkt op een heel andere manier: de stof verlamt spiertjes in het gezicht, waardoor plooien die door verkrampte spiertjes ontstaan, worden gladgestreken. Bijvoorbeeld bij de bekende fronsrimpel. Injectables bieden direct zichtbaar resultaat, maar  dat resultaat is niet altijd even natuurlijk, en ook niet blijvend. Fillers blijven 9 maanden tot 2 jaar werkzaam, en een botoxbehandeling moet om de 3 à 5 maanden worden herhaald.

Plexr verstrakt de huid met plasmastralen

Bij een behandeling met Plexr wordt er niets in de huid gespoten, maar wordt de huid zelf behandeld. Het is een methode die op basis van plasma werkt. De huid wordt puntsgewijs aangeraakt met plasmastralen, waardoor de huid plaatselijk verdampt. In het geval van een anti-rimpelbehandeling wordt de huid om de rimpels heen behandeld. Hierdoor ontstaat een verstrakking, die de rimpel glad trekt. Dat zorgt voor een direct en heel natuurlijk resultaat, dat bovendien blijvend is. Plexr wordt ook met goed resultaat ingezet voor ooglidcorrecties zonder snijden.

 

De huid verjongt van binnenuit door collageenaanmaak

Bijkomend voordeel van een Plexr-behandeling is dat de huid onder het behandelde gebied actief wordt gestimuleerd om zicht te verjongen door collageen aan te maken. Collageen zorgt voor een veerkrachtiger en steviger huid, die daardoor jonger oogt. De Plexr-methode valt dus net als peelings, microneedling en IPL onder de categorie ‘huidverbetering’: effectieve huidbehandelingen die de huid blijvend jonger en strakker maken, op een natuurlijke manier.

Meer weten over anti-rimpelbehandelingen met Plexr? Vraag een vrijblijvend consult aan.

Ik wil een vrijblijvend consult

Give a Reply

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult