Nazorg

De nazorg: laat uw huid zichzelf herstellen

Bij de nazorg is het belangrijk om te bedenken dat de behandelde nazorg Plexr korstjeshuid een tijdje gezwollen en rood kan zijn. Ook ontstaat er na de behandeling een zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaat. De vorming van deze korstjes is belangrijk. Daarom adviseren wij om de behandelde regio de eerste dagen niet nat te maken. De korstjes verdwijnen gemiddeld tussen de 5 tot 7 dagen.

Het is belangrijk om deze korstjes spontaan te laten afvallen en er niet aan te krabben of deze op een andere manier te verwijderen. Het eventueel reinigen van de huid dient voorzichtig te gebeuren, zodat de korstjes niet vervroegd afvallen. Onder deze korstjes zal een nieuwe, jonge huid verschijnen, die de eerste dagen roze van kleur is. Na 4 – 6 weken is de huid volledig hersteld. Soms houdt de roodheid wat langer aan (8-12 weken).

Koel de huid na de behandeling

Bij bepaalde zones in het gezicht kan na de behandeling zwelling optreden, voornamelijk bij de behandeling van boven- en onderoogleden. Andere zones in het gezicht zijn in mindere mate gevoelig voor zwelling. De zwelling is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak, de behandelintensiteit en een persoonlijke gevoeligheid voor oedeem. De zwelling is meestal na 2-4 dagen verdwenen. Na een behandeling van de boven- of onderoogleden is het raadzaam om de behandelde oppervlaktes direct na de ingreep met koude kompressen te koelen om zwelling tegen te gaan. Let op dat de koelelementen niet te koud, bevroren of nat zijn.

 

 

Bescherm de huid tegen de zon

De nieuwe, jonge huid is heel gevoelig en daarom is het noodzakelijk dat hij goed tegen de zon wordt beschermd. UV-straling kan voor hyperpigmentatie zorgen, maar door de juiste producten te gebruiken en de zon te vermijden is dit heel goed te voorkomen. Het behandelde gebied kunt u eenvoudig met een medische foundation bedekken, waardoor de korstjes minder opvallen. Voor meer informatie over de effecten van zonlicht op de huid: lees hier.

 

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult