Plexr ooglidcorrectie versus operatie

Veel mensen hebben last van overhangende oogleden en willen daar vroeger of later iets aan laten doen. Dan zijn er twee opties: of een chirurgische ooglidcorrectie, wat betekent dat je geopereerd moet worden, of een Plexr ooglidcorrectie waarbij je niet onder het mes hoeft, maar behandeld wordt met het medische plasma-instrument Plexr. Wat zijn de voor- en nadelen van beide behandelingen? We zetten ze voor je op een rij.

 

Een chirurgische ooglidcorrectie betekent altijd snijden

Als je kiest voor een operatieve ooglidcorrectie wordt er in je huid gesneden. De overtollige huid wordt verwijderd en je ooglid wordt weer gehecht. Afhankelijk van de aard van de behandeling wordt je ooglid aan de buitenkant of aan de binnenkant gehecht.

 

Plexr ooglidcorrectie: zonder snijden

Bij een ooglidcorrectie met Plexr wordt je huid behandeld met plasmastralen. Deze ingreep is non-invasief, watPlexr ooglidcorrectie betekent dat er niet in je huid wordt gesneden of geprikt met messen of naalden. De oppervlakte van de huid wordt op kleine puntjes verdampt, waardoor de huid strak trekt en het ooglid wordt gelift. Door de behandeling wordt je huid gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken, waardoor je huid steviger en veerkrachtiger wordt.

 

Operatieve ooglidcorrectie in een klinische omgeving

Een chirurgische ooglidcorrectie moet altijd in een ziekenhuis of een kliniek plaatsvinden. Omdat er in je huid wordt gesneden, is hygiëne van groot belang. Een operatieve ooglidcorrectie gebeurt dus altijd in een operatiekamer of een steriele behandelkamer in een kliniek.

 

Een Plexr-ooglidcorrectie hoeft niet in een operatiekamer

Bij een non-chirurgische (of non-invasieve) ooglidcorrectie met Plexr hoef je niet onder het mes, waardoor de behandeling niet in een operatiekamer plaats hoeft te vinden. De ingreep wordt wel altijd door een arts of dokter in de geneeskunde uitgevoerd. Voor een Plexr ooglidlift kun je terecht in een huidverbeteringskliniek of een schoonheidssalon, waar een Plexr-specialist langskomt om je te behandelen.

 

Chirurgische ooglidlift: verdoving of narcose

Voor een chirurgische ooglidcorrectie kun je soms plaatselijk worden verdoofd, waardoor je tijdens de operatie wakker bent, maar minder pijn ervaart. Je kunt ook in een roes (halve narcose) worden gebracht, zodat je weinig meekrijgt, of onder volledige narcose worden gebracht. In alle gevallen moet je nuchter blijven voor de operatie; je mag tot acht uur voor de ingreep niets eten of drinken. Daarna moet je in de kliniek uitslapen op de uitslaapkamer voor je weer naar huis mag. De kans op complicaties is klein, maar is door het snijden en de narcose altijd groter dan bij een non-chirurgische ingreep.

 

Bij een Plexr ooglidcorrectie hoef je niet onder narcose

Bij een non-chirurgische ooglidcorrectie met Plexr ga je niet onder narcose, maar wordt er een half uur voor de behandeling een verdovende zalf op en boven je oogleden aangebracht. Daardoor voel je minder van de plasmabehandeling. Je hoeft niet nuchter te blijven voor de behandeling, bent tijdens de hele behandeling wakker en kunt direct na de behandeling naar huis. Omdat er niet in de huid wordt gesneden en je niet onder narcose hoeft, is de kans op complicaties minimaal.

 

Herstel na een operatie: hechtingen

Na een chirurgische ooglidcorrectie zien je oogleden er blauw en gezwollen uit, wat in de loop van de weken verdwijnt. Na 7 tot 10 dagen worden de hechtingen verwijderd, en blijft er een litteken zichtbaar dat langzaam vervaagt en na een half jaar meestal nagenoeg onzichtbaar is. Bovendien valt het litteken doorgaans in de oogplooi, waardoor het vaak niet opvalt.

 

Herstel na Plexr: 5 dagen korstjes

Bij een non-invasieve Plexr-ooglidcorrectie wordt er niet in de huid gesneden, waardoor de huid niet gehecht hoeft te worden. Door de plasma-aanrakingen zijn er bruine korstjes zichtbaar die na een dag of vijf van de huid vallen. Dan komt er roze huid tevoorschijn, die in de weken erna bijkleurt. Je houdt geen littekens over.

 

Resultaat klinische ooglidcorrectie: strak

Na een chirurgische ooglidlift is het resultaat meestal vrij strak. Bij oogleden die op medische indicatie worden gelift omdat er zoveel overtollige huid is dat het zicht wordt belemmerd, werkt een operatie vaak heel goed. Soms is het strakke effect van een operatieve ingreep een nadeel: sommige mensen vinden het eindresultaat onnatuurlijk, en in sommige gevallen kan de huid in het gelifte gebied trekkerig aanvoelen. Dit lost zich meestal vanzelf op. In zeldzame gevallen is een extra ingreep nodig om het probleem te verhelpen.

 

Resultaat non-chirurgische ooglidcorrectie met Plexr: natuurlijk

Bij een non-chirurgische ooglidlift met Plexr is het resultaat soms minder strak dan een operatieve ingreep. Het nadeel hiervan is dat mensen met erg hangende oogleden in enkele gevallen een nabehandeling nodig hebben. Het voordeel van Plexr is dan weer dat het eindresultaat heel natuurlijk is. Het ooglid is weer zichtbaar, zonder dat je er ‘gelift’ uitziet. Bovendien zorgt de Plexr-behandeling ervoor dat de huid onder het behandelde gebied nieuw collageen aanmaakt, waardoor de huid van binnenuit verjongt.

 

Conclusie

Operatieve ooglidcorrectie: effectief bij ernstig overhangende oogleden

De keuze voor een chirurgische of non-chirurgische ooglidcorrectie is heel persoonlijk. Bij zowel een operatieve ingreep als een non-operatieve ingreep met Plexr zijn mensen vaak heel tevreden over het eindresultaat. Een chirurgische ingreep heeft over het algemeen een strakker effect, wat soms voor een iets ‘gelifte’ look kan zorgen. Niet iedereen wil dat. Met de Plexr-methode is het resultaat natuurlijker, maar bij ernstig hangende oogleden en een medische indicatie is een operatieve ingreep effectiever.

Wie geen moeite heeft met een operatieve ingreep of een narcose is kan prima kiezen voor een chirurgische ooglidcorrectie. In het geval van extreem overhangende oogleden die het zicht ernstig belemmeren, vergoedt de zorgverzekering een chirurgische ooglidcorrectie als je een aanvullende verzekering hebt.

Plexr: natuurlijk resultaat, niet duur en zonder snijden

Een chirurgische ooglidlift is in de regel wel een stuk duurder dan een Plexr ooglidcorrectie. Het verschil kan oplopen tot wel 1000 euro, afhankelijk van de behandelaar. Goedkope chirurgische ooglidcorrecties heb je vanaf zo’n 1000 euro. Een non-chirurgische ooglidcorrectie met Plexr heb je vanaf 450 euro.

Wie opziet tegen een operatieve ingreep, narcose en hechtingen kan beter kiezen voor een Plexr ooglidcorrectie. Veel mensen vinden het een fijn idee dat je niet onder narcose hoeft en dat er niet in je oogleden wordt gesneden. Het herstel is relatief snel, het resultaat heel natuurlijk, en de kosten zijn laag. Bijkomend voordeel is dat je huid geprikkeld wordt om nieuw collageen aan te maken. Je huid wordt daardoor veerkrachtiger en steviger.

Beide methoden hebben dus voor- en nadelen. Maar welke behandeling je ook kiest: laat je altijd goed voorlichten. Gelukkig kun je bij bijna alle behandelaars een uitgebreid en gratis consult aanvragen, zodat je weet wat je kunt verwachten en je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Geïnteresseerd in een ooglidcorrectie met Plexr? Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Comments ( 2 )

 • Ayse Yesil

  Beste,
  Enig idee waarom PlexR zoveel goedkoper is dan fillers?
  Is PlexR blijvend?
  Ik lees de ene keer blijvend en de andere keer 2 a 3 jaar…..ik overweeg mijn wallen te laten behandelen
  Mvg

  • dchesik

   Beste Ayse,
   Plexr werkt heel anders dan fillers. Bij fillers wordt er een substantie in je huid gespoten, waardoor die plaatselijk voller lijkt en rimpels ‘omhoogkomen’ en dus verdwijnen. Maar vaak moet je bij fillers de behandeling herhalen, omdat het effect tijdelijk is. Veel fillers lossen na verloop van tijd namelijk weer op. Bij een Plexr-behandeling wordt er niets in de huid gespoten, maar wordt de huid plaatselijk op puntjes verdampt, waardoor er verstrakking optreedt. Ook wordt de collageenproductie gestimuleerd, dus je huid gaat zelf hard aan het werk om steviger te worden. Zo zijn dus oogleden te liften, maar ook rimpels onder de ogen en rond de lippen zijn goed te verstrakken. Wallen zijn soms ook te verstrakken, maar dit verschilt per persoon. Bij een consult kan ik meestal goed inschatten wat voor effect een behandeling zal hebben. Als ik geen echt effect verwacht, zeg ik dat ook eerlijk. Het resultaat van een Plexr-behandeling is blijvend, maar een behandeling kan natuurlijk niet verhinderen dat je huid verder veroudert. Daarom is het zo belangrijk (en niet alleen tegen huidveroudering) om niet te roken en zonlicht op je huid te vermijden. Heb ik je vraag zo enigszins beantwoord?
   Groet, Daniel

Give a Reply

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult