Plexr en de verschillen met andere plasma lift apparatuur

Plexr-ooglidcorrectie

Plexr en de verschillen met andere plasma lift apparatuur

Plasma Lift behandelingen worden steeds populairder

Steeds meer mensen die een ooglidcorrectie of andere antirimpelbehandeling overwegen, kiezen voor een non-invasieve ingreep met Plexr. Wie dan gaat zoeken op internet, vindt behandelaars die de originele Plexr-behandelingen uitvoeren, maar stuit ook op websites waarop staat: ‘deze behandeling is vergelijkbaar met een Plexr-behandeling’. Maar is dat wel zo? Doen andere plasma lift apparaten wat ze beweren te doen? In mijn praktijk krijg ik regelmatig mensen die ergens anders een plasmabehandeling hebben ondergaan, en die niet tevreden zijn over het resultaat en de hersteltijd.  Omdat het voor consumenten moeilijk is om te kiezen uit alle verschillende behandelingen die worden aangeboden, leg ik in deze blog uit hoe medische plasma-instrumenten als Plexr werken, en waarom een Plexr-behandeling daarom uiteindelijk niet te vergelijken is met veel andere, goedkopere, behandelingen.

Medische apparatuur is jarenlang getest en doorontwikkeld

Plexr is het eerste medische plasma-instrument dat voor cosmetische doeleinden werd gebruikt, en is na uitgebreideplasma lift plexr klinische tests doorontwikkeld en verfijnd. En niet zonder resultaat: Plexr is een groot succes. Maar nu de populariteit ervan stijgt, zijn er steeds meer andere instrumenten op de markt te vinden die gebruikmaken van plasma lift om rimpels te verbeteren. Zo is het voor de consument moeilijk om te kiezen tussen alle verschillende instrumenten, terwijl niet alle plasma lift instrumenten op dezelfde grondige manier zijn getest en ontwikkeld, en de resultaten en bijwerkingen na een behandeling kunnen verschillen. Er is namelijk een verschil tussen instrumenten die medische standaard zijn en instrumenten die dat niet zijn. Medische apparatuur heeft een heel specifiek doel en is na jaren onderzoek technisch precies zo ontwikkeld om dat doel te bereiken. Neem bijvoorbeeld een laser-apparaat: die moet op de juiste golflengte zijn afgesteld en de juiste hoeveelheid energie hebben om bijvoorbeeld een bloedvat te verwijderen. Maar voor het verwijderen van een tattoo moet de laser op een heel andere golflengte worden ingesteld. Dit luistert nauw, want als de golflengte niet precies klopt, beschadigt de laser alles in je huid behalve dat bloedvat of die tattoo waar je vanaf wilde. Maar omdat een medisch (en dus nauwkeurig) instrument duur is, zijn er ook goedkopere versies op de markt, die helaas niet zo nauwkeurig zijn en zo brandwonden, littekens, bloedingen en infecties kunnen veroorzaken.

Zo kreeg IPL (onterecht) een slechte naam

Soms  bezorgt niet-medische apparatuur medische instrumenten een slechte naam. Een voorbeeld hiervan is IPL (intense pulsed light), een ontharingstechniek die al jaren wordt gebruikt door schoonheidsspecialisten. Hierbij worden haarwortels door lichtpulsen van specifieke golflengtes doeltreffend vernietigd. Een techniek die goed werk, en in snel tempo populair werd. Maar de afgelopen jaren lees en hoor je steeds vaker dat er bij IPL huidverbranding optreedt, of dat de behandeling niet goed werkt. Wat is er gebeurd? Het zit zo: een goed, medisch IPL-instrument is duur in aanschaf. Om behandelaars een goedkoper alternatief te bieden, gingen B-fabrikanten goedkopere IPL-apparatuur op de markt brengen. Deze apparatuur produceerde wel lichtflitsen, maar had bij lange na niet de nauwkeurigheid om te doen wat het moest doen, namelijk haarwortels vernietigen door de haarzakjes te verwarmen zonder de omringende huid aan te tasten. Het resultaat: brandwonden en dure behandelingen die de klant niets opleverden. Dat heeft de reputatie van IPL onterecht aangetast, want een medisch IPL-instrument werkt wél nauwkeurig en geeft bewezen mooie resultaten.

Plexr (plasma lift) is ontwikkeld om heel precies te werken

De resultaten van Plexr-behandelingen zijn jarenlang bestudeerd in klinieken over de hele wereld. De behandeling heeft z’n kwaliteit bij het verstrakken van huid klinisch bewezen. De ontwikkelaars van Plexr hebben twee patenten op hun technologie die niet in andere apparatuur mogen worden gebruikt. Plexr maakt gebruik van technische precisie om elektronen en ionen te genereren om een specifieke vorm van plasma (geladen gas) te creëren tussen de metalen tip van het handstuk en het huidoppervlak. Plexr heeft met zijn twee patenten de specifieke technologie voor succesvolle behandelingen in huis. Een Plexr-behandeling verdampt de huid in de epidermaallaag op specifieke punten volledig. Cruciaal hierbij is dat er geen schade optreedt in de omringende huid. Plexr werkt heel nauwkeurig: de huid rondom het te behandelen gebied blijft onaangetast. Daardoor is er geen kans op necrose (afsterving van huidweefsel). Een Plexr-behandeling werkt dus heel schoon: de huid wordt niet verbrand, maar verdampt in gas en water. Het resultaat: gecontroleerde schade met een minimum aan risico’s en goede resultaten.

De mogelijke risico’s van een niet-medisch plasma-instrument: roodheid of pigmentvlekken

De kwaliteit van plasma lift apparatuur lezen we niet alleen af aan de kwaliteit van de behandeling en het resultaat, maar ook aan de mogelijke bijwerkingen. Bij niet-medische plasma-apparatuur kan het zijn dat de plasmastraal niet nauwkeurig genoeg is, waardoor de huid rondom het te behandelen punt verbrandt. Dat veroorzaakt afsterving van huidweefsel en roodheid die relatief te lang aanhoudt. Maar het grootste risico is het ontstaan van pigmentvlekken. Omdat een niet-medisch instrument de verkeerde soort schade aan de huid kan veroorzaken, kan de huid daarop reageren door overmatig pigment aan te maken, of door helemaal geen pigment meer aan te maken. In beide gevallen levert dat vlekken op die ongewenst zijn. Soms kunnen er zelfs littekens ontstaan in het gezicht. Het ontstaan van blijvende littekens in het gezicht is mogelijkheid. Wees dus op je hoede als je op een website leest: ‘Deze behandeling is vergelijkbaar met een Plexr-behandeling.’ Dit zijn marketingbeweringen die niet op wetenschappelijke studies gebaseerd zijn. Vaak gaat het dan om niet-medisch plasma-instrument.

Plexr-behandelaars zijn medisch opgeleid

Wie een antirimpelbehandeling overweegt, doet er het beste aan om te kiezen voor een echte specialist. Als een behandelaar een ooglidcorrectie tegen lage prijzen aanbiedt, kun je er als consument van uitgaan dat hij werkt met een niet-medisch en dus minder grondig onderzocht instrument. De behandeling is dan wel goedkoop, maar misschien minder effectief. Bovendien is de kans op infecties en blijvende schade door een verkeerde behandeling aanwezig. Door voor een specialist te kiezen die met een gepatenteerde Plexr werkt, weet je zeker dat je voor een behandeling kiest met minimale risico’s en een maximaal resultaat.

Ik wil meer informatie over Plexr

 

Comments ( 3 )

 • Pingback:Rimpels behandelen met PlexR - Plexr Cosmedic Solutions

 • Nicole

  Als PlexR over het verdampen van huid gaat, waarom ruikt het proces dan naar de crematie van mijzelf waar ik bij ben?
  Ik heb de echte PlexR net 3 dagen geleden achter de rug. Het wordt zeker prachtig , buiten mijn verwachtingen en ik heb direct geen zware oogleden meer!

 • Nicole

  Als PlexR over het verdampen van huid gaat, maar waarom ruikt het proces dan naar de crematie van mijzelf waar ik bij ben?
  Ik heb de echte PlexR net 3 dagen geleden achter de rug. Het wordt zeker prachtig , buiten mijn verwachtingen en ik heb direct geen zware oogleden meer!

Give a Reply

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult